Onderhoud

Voor onderhoud en reparatie bent u voor uw voertuig bij Autoservice Kugel aan het juiste adres. Wij voeren kleine en grote onderhoudsbeurten uit, verrichten APK-keuringen en werken met professioneel uitleesapparatuur waarmee storingen uitgelezen kunnen worden, maar ook een duidelijke diagnose gesteld kan worden.  

APK

APK-keuring
Naarmate uw voertuig ouder wordt, dient er steeds vaker een Algemene Periodieke Keuring (APK) uitgevoerd te worden. Deze Nederlandse invoering van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu dient na acht jaar (benzine) of 3 jaar (diesel/lpg) elk jaar uitgevoerd te worden op uw voertuig (voertuigen ouder dan 30 jaar uitgesloten). Nieuwere auto’s van voor deze tijd hebben ruimere periodes tot een APK-keuring. Bij Autoservice Kugel kunt u deze keuring laten uitvoeren door een gecertificeerde APK-keurmeester. Uw voertuig wordt op alle punten gecontroleerd conform de wettelijke eisen.

Servicebeurt

Kleine onderhoudsbeurt
Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt de olie en oliefilter vervangen, en controleren wij alle belangrijke vloeistoffen op hun niveau en conditie. Daarnaast wordt uw voertuig op een aantal belangrijke punten gecontroleerd zoals uw uitlaat, banden, verlichting, remmen, etc. Wanneer uw voertuig toe is aan een onderhoudsbeurt, ligt aan uw type voertuig, de kilometerstand en het aantal kilometers wat er jaarlijks mee afgelegd wordt. Moderne auto’s laten uw tegenwoordig informeren via een indicatielampje of een boordcomputer wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Ook kunt u dit terugvinden in uw onderhoudsboekje die bij het voertuig hoort.  

Grote onderhoudsbeurt
Bij een grote onderhoudsbeurt worden alle punten van een kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd, maar wordt uw voertuig uitgebreider gecontroleerd. Denk hierbij onder andere aan:

  • Slijtagegevoelige onderdelen worden gecontroleerd (o.a banden, uitlaat, verlichting, ruiten, etc.)
  • Vervangen van de bougies
  • Vervangen van het luchtfilter
  • Reiniging/vervanging van het interieurfilter
  • Controle van het remsysteem
  • Vervangen van het brandstoffilter (alleen dieselvoertuigen)
  • Alle vloeistoffen/additieven worden gecontroleerd en zonodig bijgevuld/vervangen