Banden

Banden zijn een belangrijke onderdeel van uw auto, zeker gezien dit uw enige contact met het wegdek is. En dit contact moet zo optimaal mogelijk zijn, onder elke weersomstandigheden en verkeerssituaties.

Autobanden

Bij Autoservice Kugel zijn banden één van de primaire werkzaamheden. U kunt terecht voor:

  • Montage/demontage van banden
  • Aanschaf en montage van zomer- en winterbanden
  • Aanschaf en montage van all-season banden
  • Aanschaf van stalen of lichtmetalen velgen
  • Balanceren van uw banden
  • Uitlijnen van uw voertuig

Winterbanden
Bij Autoservice Kugel wordt het gebruik van winterbanden tijdens de wintermaanden sterk geadviseerd. Door middel van een ander profielstructuur en rubbersamenstelling biedt de winterband meer grip tijdens winterse omstandigheden. De flexibiliteit van het loopvlak van een winterband blijft onder de 7°C beter tot stand dan een normale zomerband. Het is daarom raadzaam om uw zomerbanden om te wisselen voor winterbanden mochten de koude temperaturen aanbreken.  

Benodigde remweg
Tractie in sneeuw
Gladheid

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In vele andere Europese landen zijn winterbanden wel verplicht (bijv. Duitsland), en zeker in de wintersportgebieden. Er kan een permanente regel gelden, of het wordt door middel van borden aangegeven. Zorg er dus voor dat u in de wintermaanden (ong. november t/m maart) voorzien bent van winterbanden mocht u de Nederlandse grens willen oversteken. In de maanden buiten de winter om adviseren wij om uw zomerbanden te gebruiken. Het blijven doorrijden op winterbanden verhoogt aanzienlijk de slijtage hiervan en uw remweg wordt langer.  

Aanschaf van banden
Bij Autoservice Kugel kunnen wij elke type band leveren in alle soorten maten. Kom gerust even langs zodat wij kunnen kijken welke soort banden u nodig heeft. U kunt ook zelf kijken wat voor huidige band u momenteel gebruikt, zodat u ook telefonisch of per e-mail geïnformeerd kan worden. Hieronder ziet u een voorbeeld hoe u uw band kan identificeren:

Band identificeren

Met de bovenstaande gegevens en eventueel het merk en type van uw band, zouden wij u vrijblijvend een prijsopgave/offerte tegemoet kunnen doen. Wij leveren een breed assortiment aan banden waaronder:

Banden merken

Bandenspanningssensoren (TPMS)
Veel nieuwe auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met een passieve of actieve bandenspanningscontrolesysteem (TPMS). Bij de variant met een actieve systeem worden speciale TPMS sensoren in de band gemonteerd om het systeem voortdurend te voorzien van informatie. Deze sensoren dienen ingeleerd te worden met het voertuig en ook bij positiewisseling van de banden dienen deze sensoren opnieuw ingeleerd te worden. Wij beschikken over apparatuur om dit volledig uit te voeren. Ook kunnen wij deze sensoren leveren en inbouwen indien nodig.

TPMS